Talo Rämö, Tammela

2011, rakennuksen kokonaisremontin suunnittelu

Nuori pari oli ostanut Tammelasta haja-asutusalueelta vanhan tyhjillään olleen rakennuksen, joka sijaitsi hienolla paikalla rinteen päällä vanhojen omenapuiden ympäröimänä. Rakennuksen runko oli hyvä, mutta auttamattoman vanhentunut. Ullakko oli matala ja rakenteet tarkoitettu kylmälle ullakolle. Kuisti oli pieni ja kylmä. Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä toimiva koti nykyajan lapsiperheelle. Koko yläkerta rakennettiin uudelleen uusilla rakenteilla ja sitä korotettiin reilusti. Kuistista tehtiin tarpeeksi suuri, jotta se toimii myös lapsiperheen eteisenä. Vanha portaikko purettiin ja uuden portaat siirrettin rakennuksen keskelle. Talon ulkomuodoksi valittiin maalaismaisemaan sopiva romanttinen ja hieman koristeellinen uusvanha tyyli.

Avaa raportti (PDF)